Volledig scherm
PREMIUM
Maandag wordt het eerste StripKookboek gepresenteerd in Rotterdam. Verschillende Rotterdamse tekenaars werkten mee aan dit bijzondere kookboek van chef-kok Leon Verhoeven. © Uitgeverij Personalia

Kookboek in stripvorm: Donald Duck bakt eend en Tom Poes maakt iets zoets

Men neme één chef-kok met 58 lekkere recepten, 53 striptekenaars, bloed (‘au, wat een scherp mes!’), zweet (‘men, wat is het heet in de keuken’) en tranen (‘nee hoor, dat zijn de uien’). Gooi alles bij elkaar, laat het een jaartje sudderen en kijk: het eerste StripKookboek van Nederland is gaar. Maandag wordt het in Rotterdam bij kookwinkel Kookpunt gepresenteerd. 

Het blijft even stil aan de andere kant van de telefoonlijn. ,,Of ik een beetje kan koken? Nou, ik vind eten heerlijk, maar zelf klaarmaken, niet echt”, biecht de Rotterdamse striptekenaar Robert van der Kroft, bekend van onder andere de striphelden Sjors en Sjimmie, eerlijk op. ,,Ik vind het zo veel werk. Maar deze recepten zijn eenvoudig, dus wie weet.”

  1. Vier taakstraffen en een geldboete geëist in hoger beroep Rotterdamse voetbalrellen

    Vier taakstraf­fen en een geldboete geëist in hoger beroep Rotterdam­se voetbalrel­len

    Vijf personen die worden verdacht van openbare geweldpleging en of baldadigheid na de verloren kampioenswedstrijd van Feyenoord in 2017, hebben deze week in hoger beroep een strafeis tot 240 uur taakstraf en een geldboete gekregen. Met de - al dan niet verzwaarde - strafeisen wil het OM een duidelijk signaal afgeven: ,,Voetbalgeweld en geweld tegen gezagsfunctionarissen tolereren we niet”, aldus de persvoorlichter.