Maandag wordt het eerste StripKookboek gepresenteerd in Rotterdam. Verschillende Rotterdamse tekenaars werkten mee aan dit bijzondere kookboek van chef-kok Leon Verhoeven.
Volledig scherm
PREMIUM
Maandag wordt het eerste StripKookboek gepresenteerd in Rotterdam. Verschillende Rotterdamse tekenaars werkten mee aan dit bijzondere kookboek van chef-kok Leon Verhoeven. © Uitgeverij Personalia

Kookboek in stripvorm: Donald Duck bakt eend en Tom Poes maakt iets zoets

Men neme één chef-kok met 58 lekkere recepten, 53 striptekenaars, bloed (‘au, wat een scherp mes!’), zweet (‘men, wat is het heet in de keuken’) en tranen (‘nee hoor, dat zijn de uien’). Gooi alles bij elkaar, laat het een jaartje sudderen en kijk: het eerste StripKookboek van Nederland is gaar. Maandag wordt het in Rotterdam bij kookwinkel Kookpunt gepresenteerd. 

  1. Draag je geen mondkapje? Dit zijn de gevolgen
    PREMIUM

    Draag je geen mondkapje? Dit zijn de gevolgen

    De boete voor het niet dragen van een mondkapje in de drukke winkelgebieden in Rotterdam is 95 euro. Maar vooralsnog krijgen de bezoekers die boete niet. Ze krijgen eerst de kans alsnog een mondkapje op te zetten of het gebied te verlaten. Bij wie blijft weigeren wordt proces-verbaal opgemaakt. Niet voor het niet dragen van een mondkapje, maar voor het niet volgen van aanwijzingen van de handhaver of agent. Dat kan leiden tot een boete van 390 euro.