Vliegtuigen moeten in de toekomst stiller en schoner zijn. Op Rotterdam The Hague Airport komt een lab om daar oplossingen voor te bedenken.
Volledig scherm
Vliegtuigen moeten in de toekomst stiller en schoner zijn. Op Rotterdam The Hague Airport komt een lab om daar oplossingen voor te bedenken. © Qphoto

Knappe koppen gaan in lab werken aan stiller ‘Zestienhoven’

Met slimme technologische snufjes een veiliger, stiller en schonere luchthaven maken. Een lab vol knappe koppen waarin weermodellen nog nauwkeuriger worden berekend, waardoor vliegtuigen bij slecht weer toch veilig en wel kunnen  landen en opstijgen. Of hoe je sneller je bagage weer hebt als het vliegtuig eenmaal is geland.

 1. Justitie eist acht jaar gevangenisstraf voor laten ontploffen handgranaat bij shishalounge Mon Ami

  Justitie eist acht jaar gevangenis­straf voor laten ontploffen handgra­naat bij shishaloun­ge Mon Ami

  Dylan B. hoorde vandaag acht jaar cel tegen zich eisen voor het laten ontploffen van een handgranaat bij shishalounge Mon Ami aan de Schiedamsedijk en het bevestigen van twee exemplaren aan waterpijpwinkel ‘Souvenirtje en meer’ aan de Schiedamseweg. Dat gebeurde vorig jaar op respectievelijk 28 en 23 maart. Volgens justitie gaat het bij Mon Ami om een poging tot doodslag op passanten.
 2. Blijdorp stevent af op tekort van 10 miljoen euro: ‘Zonder steun overleven we dit niet’

  Blijdorp stevent af op tekort van 10 miljoen euro: ‘Zonder steun overleven we dit niet’

  Diergaarde Blijdorp gaat zonder financiële hulp van buitenaf niet overleven. Dat zegt directeur Erik Zevenbergen van de dierentuin. Door de maatregelen vanwege het coronavirus stevent de diergaarde volgens Zevenbergen af op een tekort van 10 miljoen euro. Naast een publieksactie - ‘Ik ben een Blijdorpert’ - om geld in het laatje te brengen, klopt de diergaarde bij de gemeente Rotterdam aan voor steun.