Klanten bij Hudson’s Bay vanwege opheffingsuitverkoop: ‘Maar die korting valt erg tegen’

Bij de opening van Hudson’s Bay in Rotterdam twee jaar geleden,  stonden rijen mensen voor de deur. Maar daarna ging het snel bergafwaarts met de opvolger van de V&D. Het Canadese warenhuis slaagde er maar niet in de harten van Nederlandse klanten te winnen, Hudson’s Bay sluit eind dit jaar de deuren. Bij de opheffingsuitverkoop, die dit weekeinde begon, is het toch aardig druk. ,,Ik ben hier nog nooit eerder geweest.’’

Lange rijen voor de kassa’s staan er deze zondagmiddag niet. Wel zijn er veel meer klanten dan normaal in het luxe warenhuis, allemaal op zoek naar een koopje. Maar dat valt toch vies tegen, aldus veel bezoekers. Want zoveel korting wordt er niet gegeven, constateren ze teleurgesteld. In de meeste gevallen gaat het ‘maar’ om 10 tot 15 procent.  Slechts een heel klein deel van de collectie gaat weg voor lage prijzen met kortingen van 70 procent.

  1. Familie doodgereden Wim van der Linden (63) woedend op automobilist: ‘Hij heeft hem twee keer aangereden’
    PREMIUM

    Familie doodgere­den Wim van der Linden (63) woedend op automobi­list: ‘Hij heeft hem twee keer aangereden’

    Machteloos voelen ze zich. Het liefst zouden Rotterdammers Lou en Ger van der Linden wraak nemen op de 18-jarige automobilist die zondag op de Carnisselaan in Rotterdam-Zuid zonder rijbewijs en waarschijnlijk onder invloed van lachgas hard achterop hun broer Wim (63) botste. In zijn vlucht reed de verdachte volgens getuigen en de politie nogmaals over het slachtoffer. Wim, die op een steenworp afstand van zijn woning fietste, overleed dezelfde dag in het ziekenhuis.