In de uitkijktoren met zicht op de werkzaamheden bij het Terbregseplein. In het midden geeft Paul Eijking tekst en uitleg, rechts luisteren Simon en Gerrie Buurveld mee.
Volledig scherm
PREMIUM
In de uitkijktoren met zicht op de werkzaamheden bij het Terbregseplein. In het midden geeft Paul Eijking tekst en uitleg, rechts luisteren Simon en Gerrie Buurveld mee. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Kijkje achter de schermen bij aanleg A16: ‘Wat een enorm karwei’

Ogenschijnlijk vordert de aanleg van de nieuwe A16 niet. Maar wie achter de schermen mag kijken, ziet hoe de fly over en het tunneltracé ware kunststukjes van techniek zijn. Het AD fietste een ochtendje mee op excursie. ,,Als ik het zo vertel, is het zo gebeurd, maar we zijn hier nog jaren mee bezig.”  

  1. Romeinen of barbaren kijken in de Harmonie, en na afloop een zure bom happen bij Worm
    PREMIUM
    rotterdam van toen

    Romeinen of barbaren kijken in de Harmonie, en na afloop een zure bom happen bij Worm

    Wie het straatje op de raadplaat herkent, maar geen flauw idee heeft wannéér zo’n kiek is geschoten, heeft doorgaans hulpmiddelen zat om de juist datering toch te ontdekken. Want kijk eens naar die wat hoekige, waarschijnlijk benzine of diesel slurpende karretjes die tegen de stoeprand staan geplakt. De kenner der heilige koe zal direct opveren en tussen twee hapjes van een beschuitje door galmen: 1978!