Volledig scherm
De Dierenambulance heeft de kat naar een dierenarts gebracht. © Dierenambulance

Kat krijgt veel rook binnen, maar dankzij zuurstofmasker leeft hij nog

De brandweer heeft gisteravond een kat gered die gevangen zat in een brandend huis in Rotterdam. Het diertje lag bewusteloos achter de voordeur. De kat had zoveel rook ingeademd dat het een beademingsmasker op kreeg. Na een kwartier aan het zuurstof kwam het beestje weer bij.  

Door kortsluiting ontstond er rond 19.45 uur brand in een woning aan de Halmstederf. De eigenaren waren er niet, alleen de kat was thuis. Dankzij het snelle handelen van de brandweer heeft het diertje het overleefd. Na de eerste zorg schakelde de brandweer de Dierenambulance in.

Politiebusje

Zij hebben het diertje naar de dierenarts gebracht. Maar dat viel nog niet mee. ,,Het beestje was helemaal gestrest toen wij aankwamen’’, vertelt Edwin Verhoeven. ,,De hulpdiensten hadden de kat in een politiebusje gezet. Het haalde gelijk aan toen ik het op wilde pakken.’’ Met een vangstok lukte het om het diertje te pakken te krijgen. ,,Dat doen we liever niet, maar we konden niet anders.’’

Het huisdiertje werd direct naar de dierenarts gebracht. ,,Zover we konden zien had het geen brandwonden. Wel was de rood-witte kat een beetje zwart geworden’’, zegt Verhoeven. ,,De kat had veel rook binnen gehad en was er slecht aan toe. Maar zover ik weet gaat hij het wel redden.’’

Quote

Zover ik weet gaat de kat het wel redden

Edwin Verhoeven
  1. Geen tien, maar twee jaar cel voor schieten en schoppen in Rotterdams uitgaansgebied

    Geen tien, maar twee jaar cel voor schieten en schoppen in Rotterdams uitgaansge­bied

    Rotterdammer Joao R. (23) vuurde in oktober vorig jaar op de ‘s-Gravendijkwal in Rotterdam meerdere kogels af op vier mannen met wie hij ruzie had. Daarna schopte hij een van hen zo hard tegen zijn hoofd, dat het slachtoffer een scheur in zijn schedel en bloedingen tussen zijn hersenen en schedeldak opliep. Justitie eiste een celstraf van tien jaar, maar de rechtbank veroordeelt hem tot een veel lagere straf: twee jaar.