‘Kampioenschap van Cruijff? Het was een teamprestatie!’

VIDEOHet kampioenschap van Feyenoord in 1984 was een teamprestatie en kwam niet alleen door de inbreng van Johan Cruijff. Dat stelt Arthur van den Boogaard, die een lijvig boek schreef over het laatste voetbaljaar van de Amsterdammer.

Johan Cruijff bij Feyenoord, dat kon toch eigenlijk niet. Een Amsterdammer in Rotterdam. Maar toch gebeurde het in juni 1983 toen de voetballer uit rancune tegen zijn toenmalige club Ajax besloot naar de Rotterdamse rivaal te verkassen. En daar werd hij landskampioen en won ook nog de KNVB-beker. En stopte daarna op 37-jarige leeftijd definitief met voetballen.  

  1. Wel of geen extra beveiliging na plunderplannen Bijenkorf? Het blijkt een gevoelig onderwerp

    Wel of geen extra beveili­ging na plunder­plan­nen Bijenkorf? Het blijkt een gevoelig onderwerp

    Oproepen op social media om de Rotterdamse Bijenkorf te bestormen, brachten gisteren veel politie en beveiligingsmedewerkers op de been in en rond het luxe warenhuis. De associatie met recente winkelplundering door groepen jongeren in Amsterdam en Brussel was snel gemaakt. Het liep af met een sisser: plunderjeugd werd niet gespot in de binnenstad. Of er nu extra beveiliging komt, blijkt een delicate vraag.