De nieuwe oeververbinding moet ervoor zorgen dat het minder vaak vast staat op de Van Brienenoordbrug.
Volledig scherm
De nieuwe oeververbinding moet ervoor zorgen dat het minder vaak vast staat op de Van Brienenoordbrug. © ANP

Kamerfractie VVD legt bommetje onder Rotterdamse stadsbrug

De VVD-fractie in de Tweede Kamer twijfelt aan de plannen voor een stadsbrug in Rotterdam. De liberalen hebben maandag een motie ingediend waarin de rijksbijdrage van 200 miljoen euro ter discussie wordt gesteld.

  1. Het rauwe koekjesdeeg van Let's Dough It kun je wél veilig snoepen, in 125 verschillende smaken

    Het rauwe koekjes­deeg van Let's Dough It kun je wél veilig snoepen, in 125 verschil­len­de smaken

    Als Sylke Kempe koekjes ging bakken, at ze altijd het liefst het deeg rauw op. Ze besloot van deze ‘guilty pleasure’ haar baan te maken en ontwikkelde voor haar webwinkel Let's Dough It een recept zonder ei, waardoor het rauwe deeg veilig gesnoept kan worden. Inmiddels is haar kleine keuken in Rotterdam vervangen door een bedrijfsruimte van 300 vierkante meter en verkoopt ze ruim 125 verschillende smaken koekjesdeeg.
  2. Verrassende wending in bruggendossier: kans op bruggen buiten de stad nog niet verkeken

    Verrassen­de wending in bruggendos­sier: kans op bruggen buiten de stad nog niet verkeken

    Een akkoord over een nieuwe stadsbrug of stadstunnel tussen Kralingen en Feijenoord betekent niet dat de andere opties - een oeververbinding tussen Krimpenerwaard en Ridderkerk of een westelijke variant (Rotterdam-Schiemond en -Waalhaven) definitief van de baan zouden zijn. Dat blijkt uit een toelichting op een advies van de besturen van de Metropoolregio Rotterdam/Den Haag, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Rotterdam.