Volledig scherm
De nieuwe kaartlezers werkten nog niet feilloos. © AD

Kaartlezers RET incasseerden in drie dagen tijd ruim 45.000 euro te veel

Gedupeerde reizigers van de RET, bij wie tussen 6 en 9 januari te veel geld van hun kaart is afgeschreven, kunnen dat nu terughalen. Er is in die periode een totaalbedrag van ongeveer 45.500 euro te veel geïncasseerd door de Rotterdamse stadsvervoerder.

De nieuwe kaartlezers in trams en bussen bleken niet goed te zijn afgesteld. Bij ongeveer 23.000 reizigers is te veel tegoed afgeschreven: meestal een bedrag tussen de 2 en 5 euro. 

Het geld kan vanaf nu worden teruggehaald via de kaartautomaten op metrostations of de gele automaten in winkels. ,,Het had nooit mogen gebeuren’’, zegt RET-directeur Maurice Unck over het voorval. ,,We hebben het systeem nu zo ingericht, dat de kans op fouten in de toekomst aanmerkelijk kleiner is geworden. Mochten mensen problemen ondervinden bij het terugkrijgen van hun geld, dan kunnen ze contact opnemen met onze klantenservice.’’

Het geld kan de komende zes maanden bij de automaten worden teruggehaald. Wie recht heeft op een terugstorting, kan op de automaten kiezen voor ‘bestelling ophalen’.