Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Jongeren met wapens op zak in Rotterdam en Berkel en Rodenrijs

Bij metrostation Beurs heeft de politie gisterenavond een doorgeladen vuurwapen van straat gehaald. Zij kregen het wapen in het vizier via cameratoezicht. Ook werd er vannacht een wapen gevonden in Berkel en Rodenrijs.

Agenten zagen om 20.30 uur op het Churchillplein een groepje jongeren rondhangen dat zich vervelend gedroeg en hielden hen via cameratoezicht in de gaten. Na enige tijd observatie besloten de agenten de jongeren aan een nadere controle te onderwerpen. Een van de jongeren, een 20-jarige man,  maakte zich echter uit de voeten en rende het metrostation Beurs in. Via het cameratoezicht van de gemeente en de RET kon de man worden gevolgd. Via de beelden werd ook waargenomen dat hij een vuurwapen weggooide.  Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. Ook het doorgeladen vuurwapen dat hij had weggegooid, werd veiliggesteld.

Gespannen sfeer

Daarnaast hielden agenten vannacht in Berkel en Rodenrijs ook drie 19-jarige jongeren uit Berkel aan. Een van hen had een geladen wapen op zak. Het drietal zat kort na middernacht in een personenauto die nabij een sportvereniging aan de Gotzenhainsingel geparkeerd stond. Agenten controleerden de inzittenden omdat er sprake zou zijn geweest van een gespannen sfeer bij de sportvereniging. De drie inzittenden werden direct na de vondst van het wapen aangehouden.