Volledig scherm
De politie bij het metrostation Hesseplaats © MediaTV

Jongen (16) aangehouden voor steekpartij Hesseplaats

De politie heeft gisteravond een 16-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden voor de steekpartij naast metrostation Hesseplaats. Bij de steekpartij raakte een 16-jarige jongen gewond. Dit maakte de politie vanavond bekend. 

De verdachte is in zijn woning aangehouden. De politie had zondagavond een melding gekregen over een vechtpartij tussen meerdere jongens waar een ruzie aan vooraf ging. Ter plaatse vond de politie het 16-jarige slachtoffer met een snijwond. 

In minder dan een week tijd zijn er in Rotterdam vier minderjarigen gewond geraakt bij steekpartijen. Voor de ingang van het Montfort College op Zuid werd een 14-jarige jongen neergestoken. Bij massale vechtpartijen tussen groepen jongeren uit Charlois en IJsselmonde raakten donderdag ook twee minderjarige jongens gewond. Zij werden met steekwonden in het ziekenhuis opgenomen. Of de politie rekening houdt met een verband, is nog niet bekend.

Bij metrostation Hesseplaats vond afgelopen juli ook een steekpartij plaats. Toen werd een 18-jarige man neergestoken. Hij moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. In verband met die zaak werd toen een persoon aangehouden.