Jonathan Sipkema (28) woont sinds januari in de Hondiusstraat in de Rotterdamse buurt Middelland, in het huis waar vijftig jaar een timmerman woonde.
Volledig scherm
PREMIUM
Jonathan Sipkema (28) woont sinds januari in de Hondiusstraat in de Rotterdamse buurt Middelland, in het huis waar vijftig jaar een timmerman woonde. © Frank de Roo

Jonathan (28) woont in het oude huis van een timmerman: ‘Hij had echt hart voor zijn vak’

BinnenkijkenJonathan Sipkema (28) woont sinds januari in de Hondiusstraat in de Rotterdamse buurt Middelland. In zijn appartement plukt hij de vruchten van het werk van een timmerman die hier vijftig jaar lang woonde. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.