Midden in het eerste jaar van corona begon Gera Vonk-Huisjes met de stadstours in gebarentaal.
Volledig scherm
Midden in het eerste jaar van corona begon Gera Vonk-Huisjes met de stadstours in gebarentaal. © Jan de Groen

‘Je beseft na een paar minuten dat je het leven heel anders beleeft dan een horende’

LezersbrievenDe brieven van onze lezers gaan dit keer over allerlei verschillende onderwerpen. Van de bomenkap in Spijkenisse, tot aan een stadstour in gebarentaal en de komst van een derde stadsbrug. Ook iets op uw hart? Laat het ons weten.

 1. Na trouwerij in het raadhuis droeg Hans zijn Bep naar de zolderkamer: ‘Alleen de laatste overloop hoor’
  PREMIUM
  rotterdam van toen

  Na trouwerij in het raadhuis droeg Hans zijn Bep naar de zolderka­mer: ‘Alleen de laatste overloop hoor’

  Wat een boel reacties kregen we binnen op onze raadplaat. Dat is ongetwijfeld te danken aan de blikvangers op wielen die de Straatweg in Hillegersberg rond 1970 omtoverden in een avenue van bijna Amerikaanse allure. De heerlijke oldtimers deden dienst als trouwtaxi's waarmee de bruidspaartjes en hun gasten van en naar het oude raadhuis - op de achtergrond - werden vervoerd. En ja, dat roept natuurlijk mooie herinneringen op.
 2. Wat kleinzoon Niels leert van De Ramp van ’53: ‘We weten nu veel meer dan dat we toen wisten’
  PREMIUM

  Wat kleinzoon Niels leert van De Ramp van ’53: ‘We weten nu veel meer dan dat we toen wisten’

  Sommige verhalen over de Watersnoodramp leest ze niet meer. Het verdriet over het verlies van naaste familieleden en dorpsgenoten komt dan te dichtbij voor Adri van der Ree (89). Ook nu het al zeventig jaar geleden is. Kleinzoon Niels van der Ree (31) kan de indrukwekkende verhalen inmiddels wel dromen, toch ziet hij er geen waarschuwing voor de toekomst in. ‘Het is nu een heel andere tijd dan toen’.
 3. Jessica Torny moet Feyenoord Vrouwen van dood spoor helpen: ‘Positieve groep waar nog veel rek in zit’
  PREMIUM

  Jessica Torny moet Feyenoord Vrouwen van dood spoor helpen: ‘Positieve groep waar nog veel rek in zit’

  Jessica Torny (42) zit zondag thuis tegen Fortuna Sittard voor het eerst in de eredivisie als hoofdcoach van Feyenoord Vrouwen op de bank. Als het aan haar ligt, gaan de Rotterdammers in de tweede seizoenshelft leuker en aantrekkelijker spelen. Typisch Torny, die bekendstaat om haar duidelijkheid. Die is er ook in de uitleg waarom ze het assistentschap bij de Oranje Leeuwinnen voor de baan in Rotterdam-Zuid inwisselde.