Ook in deze regio zetten mensen een teddybeer voor het raam voor een kinderspeurtocht zoals bij Anarosa Guerrero in Rotterdam-Ommoord.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook in deze regio zetten mensen een teddybeer voor het raam voor een kinderspeurtocht zoals bij Anarosa Guerrero in Rotterdam-Ommoord. © Frank de Roo

Ja, echt, je kan nu op berenjacht in de wijk!

Grote, kleine, dikke, dunne, bruine, beige of pimpelpaars met een een grote, gouden strik. Mocht u denken: wat doen al die beren opeens voor het raam, is het de buurvrouw allemaal te veel geworden? Nee, we gaan op berenjacht! Met anderhalve meter afstand, uiteraard.

Iedereen zet een beer voor het raam zodat kinderen uit de buurt tijdens het frisse neus halen een speurtocht door de wijk kunnen doen. Het idee ontstond in Australië en Groot-Brittannië als ‘corona-afleiding’ voor de allerkleinsten en is inmiddels overgewaaid naar Nederland. In steeds meer plaatsen doen mensen mee, ook in deze regio.

  1. LIVE | Wegen naar Kralingse Bos en Maasvlaktestrand dicht, toch enkele ‘marathonlopers’ in Rotterdam

    LIVE | Wegen naar Kralingse Bos en Maasvlakte­strand dicht, toch enkele ‘marathon­lo­pers’ in Rotterdam

    Op deze zonnige zondag heeft de regio maatregelen getroffen om mogelijke drukte tegen te gaan. Zo zijn de wegen naar het Kralingse Bos en het Maasvlaktestrand afgesloten. Ook rijdt onze krant de route van de Rotterdamse marathon, die eigenlijk vandaag had moeten plaatsvinden. Lees hier alle updates over het coronavirus in de Rotterdamse regio. De eerdere ontwikkelingen zijn hier terug te lezen.