Vorig weekend stond er zwarte ravioli met ricotta en zalm op het menu tijdens de online workshop van Mamma Licia. De workshops gaan nu via het platform PupediPasta verder.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorig weekend stond er zwarte ravioli met ricotta en zalm op het menu tijdens de online workshop van Mamma Licia. De workshops gaan nu via het platform PupediPasta verder. © Mamma Licia

Italiaans eten alsof het van de chef-kok zelf komt? Dat kun je online leren

Eigen kweekIedereen kan een goede pasta zelf maken, en wel net zo vers als wanneer je in een restaurant zou zitten. Dat is het idee achter PupediPasta, het nieuwe Rotterdams-Italiaanse onlineplatform. De eerste abonnementen zijn al over de toonbank gegaan. ,,Een écht lekkere pasta eet je als hij net uit de pan komt’’, vindt medebedenker Romee Burgmans. 

Het plan voor online workshops werd een paar maanden geleden al geboren, net toen de coronacrisis het land in een ‘intelligente lockdown’ dwong. Italiaans restaurant Mamma Licia aan de Oudedijk in Rotterdam begon op donderdagen en zaterdagen met een korte workshop via Instagram, gepresenteerd door eigenaar Piero Bianculli.