Volledig scherm
De paraplu die door de politie voor een wapen werd aangezien. © Politie Rotterdam

Is het een vuurwapen of tóch een paraplu? De politie rukte er in ieder geval voor uit

Een onschuldige man uit Hoogvliet kreeg de schrik van zijn leven toen hij vanmiddag plots werd omringd door politieagenten. Agenten dachten dat hij gewapend over straat liep. Maar de man maakte slechts een wandeling met een paraplu op zijn schouder. Het handvat van de paraplu zette de politie op het verkeerde been. Het topje van de paraplu lijkt op de loop van een geweer.

Na een melding over ‘iemand met een geweer om zijn schouder’ rukten politieagenten uit. De man werd door meerdere agenten benaderd. Zij waren van plan te beginnen met de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachte (BTGV). Met deze techniek mogen agenten hun vuurwapen trekken en deze op de verdachte richten. Voordat er een wapen werd getrokken, bleek echter het verdachte voorwerp een paraplu met een ‘mooi handvat’ te zijn. ‘Verwarrend’, schrijft de politie op Twitter. 

Volgens een woordvoerder van de politie ‘is de man geschrokken, maar is het verder meegevallen’. De man mocht zijn weg vervolgen, maar moest zijn ‘verdachte’ paraplu wel inleveren. Er is uiteindelijk niemand aangehouden. 

Paraplu’s als deze zorgden al vaker voor verwarring, zo werd eerder een man in Amsterdam aangehouden en een journaliste van Editie NL. De politie roept ook al langer op niet met nepwapens de straat op te gaan.