Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Robin Utrecht

In Rotterdam wonen de meeste honderdjarigen

De meeste honderdjarigen wonen in Rotterdam. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Op 1 januari 2019 waren er 123 Rotterdammers honderd jaar of ouder.

In Vlaardingen wonen vijftien mensen die honderd jaar of ouder zijn en in Schiedam acht. Nederland telt in totaal 2.189 honderdplussers. Dat zijn er negen meer dan een jaar geleden. De overgrote meerderheid (85 procent) is vrouw. 

Nadat het aantal honderdplussers gedurende enkele decennia vrijwel elk jaar toenam, schommelt dit sinds meerdere jaren rond de 2200. Op 1 januari 2017 was het aantal honderdjarigen zelfs verdubbeld ten opzichte van twintig jaar eerder.

Babyboom

Het CBS gaat er van uit dat Nederland in 2031 ruim 4000 honderdplussers zal hebben. Onderzoekers verwachten dan ook dat dit aantal vanaf komend jaar verder toeneemt. Als een van de oorzaken noemt het CBS ‘een kleine babyboom na de Eerste Wereldoorlog’.

De oudste inwoner van Nederland is Geertje Kuijntjes uit Gorinchem. Zij kan op 19 juli 114 jaar worden. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!