Op deze plek zal de asielboot vanaf komende maandag in Krimpen aan den IJssel liggen. Burgemeester Vroom staat er pal achter: ‘Als ik honger had, zou ik óók een beter heenkomen zoeken’.
Volledig scherm
PREMIUM
Op deze plek zal de asielboot vanaf komende maandag in Krimpen aan den IJssel liggen. Burgemeester Vroom staat er pal achter: ‘Als ik honger had, zou ik óók een beter heenkomen zoeken’. © Frank de Roo

In Krimpen zijn asielzoekers van harte welkom: ‘Als ik honger had, zou ik ook een beter heenkomen zoeken’

Wat veel gemeenten in Nederland niet lukt, lukt Krimpen aan den IJssel wel: asielzoekers opvangen. Dit keer 150 vluchtelingen op het cruiseschip Alemannia, dat zoveel diepgang heeft dat de Sliksloothaven ervoor moet worden uitgebaggerd. Burgemeester Martijn Vroom (CDA) ziet het als zijn heilige taak om deze ontheemden te helpen.

 1. Sjareltje is niet voor niks de ex van Boijmans
  PREMIUM
  Column

  Sjareltje is niet voor niks de ex van Boijmans

  Je hoeft geen kunstkenner te zijn om het nieuwe schilderij van Boijmans op waarde te schatten. Het is van Miró, een kunstenaar die niet voor het eerst zijn penseeltje over het doek laat flitsen. En dat zie je terug. In de warme kleuren. De gele stipjes die vijf ongelijke spiralen vormen, duiden waarschijnlijk ergens op. Die rode cirkel, die nét niet rond is en eigenlijk ook nét niet rood, heeft vast een diepere betekenis. En dat dan op die bruine achtergrond, die op het eerste oog mislukt lijkt. Als je je muur zo hebt geschilderd, denk je: oh jee, het heeft niet gedekt, het moet nog een keertje.
 2. Zorgen bij Leefbaar en PVV over opvang vluchtelingen in buurgemeente Capelle: ‘Verontruste reacties’

  Zorgen bij Leefbaar en PVV over opvang vluchtelin­gen in buurgemeen­te Capelle: ‘Verontrus­te reacties’

  Er zijn in Rotterdam zorgen over de opvang voor dertig vluchtelingen aan de Barbizonlaan in Capelle aan den IJssel. Omdat die voorziening op een steenworp afstand ligt van de grens met Rotterdam, zullen ook bewoners van Zevenkamp en Ommoord te maken krijgen met de zeven à acht gezinnen die daar worden gehuisvest, luidt de vrees. Leefbaar Rotterdam stelt schriftelijke vragen hierover, de PVV wil een debat.