Het Midden-Delflandgebied (met de klok mee): de Vlietlanden, grutto's tegen de Rotterdamse skyline, lakenvelders in de polder en belevenisboerderij Schieveen. Op de voorgrond Lisa Wassenaar: ,,Zo zie je hoe dicht mens en natuur bij elkaar staan.”
Volledig scherm
PREMIUM
Het Midden-Delflandgebied (met de klok mee): de Vlietlanden, grutto's tegen de Rotterdamse skyline, lakenvelders in de polder en belevenisboerderij Schieveen. Op de voorgrond Lisa Wassenaar: ,,Zo zie je hoe dicht mens en natuur bij elkaar staan.” © Frank de Roo, B & B Rechthuis van Zouteveen, Maarten van de Ven, Marten van Dijl en AD

In deze wonderlijke mengelmoes van natuur en stadse heisa kun je je heerlijk uitleven

Je hebt geen weidse einders of ongerepte natuur nodig om te kunnen recreëren. Dat bewijzen wij hier met zijn allen wel. Rotterdammers en hun buren kunnen uitstekend uit de voeten met het dunne  reepje groen dat bovenaan hun stad zit geplakt. Sinds de coronacrisis is het Midden-Delflandgebied een fantastische uitlaatklep voor opgehokte stedelingen.

  1. Lekker knikkeren tussen de bielzen, maar altijd uitkijken voor het stomende moordenaartje
    PREMIUM
    rotterdam van toen

    Lekker knikkeren tussen de bielzen, maar altijd uitkijken voor het stomende moordenaar­tje

    Rotterdam is de stad van het openbaar vervoer. Bij elke lantaarnpaal stopt wel een tram, bus, trein of metro – we chargeren – en tel daarbij op alle leen-, huur- of leasescooters, fietsen en rollators, dan hebben we in ons aller Rotjeknor weinig meer te wensen over om van A naar B te komen. O ja, de benenwagen, da’s ook nog een optie, zeker vanwege het uitzicht. Want je weet niet wat je mist als je gemotoriseerd en harder dan 5 kilometer per uur door onze onwaarschijnlijk blitse stad raast.