Daar gaat ie hoor, lijn 10 door de Spanjaardstraat. Dit type tram is al een poosje niet meer in de reguliere dienst.
Volledig scherm
PREMIUM
Daar gaat ie hoor, lijn 10 door de Spanjaardstraat. Dit type tram is al een poosje niet meer in de reguliere dienst. © Stadsarchief Rotterdam/Ary Groeneveld

In de Spanjaardstraat werd carnavalshit ‘Er staat een paard in de gang’ van André van Duin werkelijkheid

rotterdam van toenWat zijn we toch een bofkonten. Want dankzij het niet aflatend enthousiasme van onze lieve lezertjes kunnen we elke week weer putten uit een onuitputtelijke bron van informatie, met interessante feitjes en smeuïge details. Er wordt hier aan ware geschiedschrijving gedaan, met ontelbaar veel auteurs. Dus hamert u vrolijk door op uw toetsenbordje, want zo kan de rubriek Rotterdam van Toen nog eeuwen mee!

 1. Kaat Mossel na brand weer helemaal opgefrist én nu echt familiebedrijf: ‘We hebben vaker crisis overleefd’
  PREMIUM
  Hoe is het nu met

  Kaat Mossel na brand weer helemaal opgefrist én nu echt familiebe­drijf: ‘We hebben vaker crisis overleefd’

  In zak en as zaten ze. Letterlijk en figuurlijk. Nadat een hevige brand hun brasserie Kaat Mossel begin 2020 had verwoest, zag horecakoppel Ron en Marie-Claire Hirt het even helemaal niet meer zitten. En toen moest alle ellende rond corona nog beginnen. Toch werd er genoeg veerkracht gevonden om een compleet opgefriste familiezaak neer te zetten: Kaat Mossel 2.0.
 2. De fiere Furie uit Maassluis oogt iel, maar is een krachtpatser met trekkracht van 225 lelijke eendjes
  PREMIUM
  rotterdam van toen

  De fiere Furie uit Maassluis oogt iel, maar is een krachtpat­ser met trekkracht van 225 lelijke eendjes

  Soms gaan toen en nu naadloos in elkaar over. Zoals bij de historische stoomzeesleper Furie, zo prominent pronkend op de raadplaat van vorige week, met in de verte z’n eveneens nog vieve oud-oom ss Rotterdam. Meer dan een eeuw tuft het schuitje al rond, en met een beetje geluk komt daar nog honderd jaar bij. Komt dat zien, tijdens de Wereldhavendagen.