Zo ziet Havenstadt in Stad aan ‘t Haringvliet er nu uit. Het wordt een nieuwbouwwijk, op loopafstand van het water, met een BMW als deelauto ‘voor de deur’.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo ziet Havenstadt in Stad aan ‘t Haringvliet er nu uit. Het wordt een nieuwbouwwijk, op loopafstand van het water, met een BMW als deelauto ‘voor de deur’. © Havenstadt

In de nieuwe woonwijk Havenstadt staat een BMW voor je klaar

Wonen in de nieuwe wijk Havenstadt blijkt populair. De bouw van fase 3 is op weg, maar nu al is er nog maar een beperkt aantal woningen te koop. Havenstadt verrijst in Stad aan ’t Haringvliet, op een halfuurtje van Rotterdam. En er staat een auto voor de bewoners klaar. 

De wijk Havenstadt ligt op loopafstand van het Haringvliet, vlak bij Middelharnis en biedt ruimte voor eengezinswoningen, twee-onder-een-kappers, vrijstaande huizen en een aantal kavels die naar eigen smaak te bebouwen zijn. Die laatste drie types zijn overigens niet meer beschikbaar. 

  1. Onderzoek: geluidsscherm van 4 tot 8 meter of grondwal beste oplossing voor ‘herrie’ A15

    Onderzoek: geluids­scherm van 4 tot 8 meter of grondwal beste oplossing voor ‘herrie’ A15

    De aanleg van een 4 tot 8 meter hoog geluidsscherm, een grondwal of een combinatie van beide direct langs de A15 is de beste manier om de geluidsoverlast in de Ridderkerkse wijk Drievliet te verminderen. Dat blijkt uit onderzoek van ingenieursbureau DGMR. De verwachte kosten liggen tussen de 3,1 en 6,7 miljoen euro. Het scherm van 1,5 kilometer, dat ook de luchtkwaliteit moet verbeteren, kan er binnen twee tot vier jaar staan.