Imker Judith Kraak bij haar bijen. Om de biodiversiteit in haar wijk te vergroten is ze een crowdfunding begonnen om 1000 vierkante meter aan bollen te planten.
Volledig scherm
PREMIUM
Imker Judith Kraak bij haar bijen. Om de biodiversiteit in haar wijk te vergroten is ze een crowdfunding begonnen om 1000 vierkante meter aan bollen te planten. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Imker Judith in actie voor meer bloemen in haar wijk: goed voor de bijen en ‘leuk om naar te kijken’

De Capelse imker Judith Kraak (56) gruwelt van al het platgemaaide gras in haar wijk Oostgaarde. Want: funest voor de bijtjes en hommels, die zich voeden met nectar en stuifmeel van bloemen. Vandaar nu haar infinitief om 1000 vierkante meter aan bloembollen te planten.

 1. Ook Rotterdam kwam blank te staan tijdens De Ramp: het water klotste rond het Witte Huis
  PREMIUM
  rotterdam van toen

  Ook Rotterdam kwam blank te staan tijdens De Ramp: het water klotste rond het Witte Huis

  Er zijn mensen op dit ondermaanse, en dan vooral de jongere garde, die denken dat de Watersnoodramp zich beperkte tot Zeeland. En misschien Goeree-Overflakkee, maar dat de schuimbekkende golven toen wel halt hielden. Niets is minder waar. Ook Rotterdam werd getroffen, getuige de raadplaat van vorige week, want een op hol geslagen zee houdt zich niet aan grenzen en klotst ontembaar voort, furieus en vernietigend.
 2. Indrukwekkend eerbetoon van Bruins en Haaland van Spaland slaat toe: lees hier alles over de amateurs
  PREMIUM
  VOETBAL TOTAAL

  Indrukwek­kend eerbetoon van Bruins en Haaland van Spaland slaat toe: lees hier alles over de amateurs

  Luigi Bruins schonk met een rake vrije trap Smitshoek de overwinning tegen De Dijk, maar maakte na zijn goal vooral indruk met een eerbetoon aan de overleden vader van ploeggenoot en vriend Ryan Koolwijk. Op lager niveau toonde de Haaland van Spaland zich weer met twee doelpunten. Als gevolg van ongeregeldheden haalde Rozenburg-Deltasport het einde niet. Wat gebeurde er nog meer op de velden? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij.