Volledig scherm
PREMIUM
Het IJsselland Ziekenhuis. © RV

IJsselland opnieuw in achterhoede: ‘Ons ziekenhuis wordt verbouwd’

ziekenhuis top 100Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel eindigt opnieuw in de achterhoede bij de jaarlijkse Ziekenhuis Top 100. Het staat op plek 36 van de in totaal veertig algemene ziekenhuizen. Het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis bezet de laatste plek van de topklinische ziekenhuizen.

,,Uiteraard hadden we graag hoger gestaan’’, zegt bestuurder Albert van Wijk in een reactie. ,,Tegelijkertijd is het in combinatie met andere metingen een steun in de rug voor de door ons ingezette lijn. Ons ziekenhuis wordt verbouwd. De zorg wordt vernieuwd. In onze dagelijkse praktijk behandelen we steeds meer oudere mensen met ingewikkelder ziektebeelden. Dat maakt het werk complexer.’’

  1. Vier taakstraffen en een geldboete geëist in hoger beroep Rotterdamse voetbalrellen

    Vier taakstraf­fen en een geldboete geëist in hoger beroep Rotterdam­se voetbalrel­len

    Vijf personen die worden verdacht van openbare geweldpleging en of baldadigheid na de verloren kampioenswedstrijd van Feyenoord in 2017, hebben deze week in hoger beroep een strafeis tot 240 uur taakstraf en een geldboete gekregen. Met de - al dan niet verzwaarde - strafeisen wil het OM een duidelijk signaal afgeven: ,,Voetbalgeweld en geweld tegen gezagsfunctionarissen tolereren we niet”, aldus de persvoorlichter.