In de keuken van Sjiek in Schiedam wordt hard gewerkt aan een stamppot.
Volledig scherm
PREMIUM
In de keuken van Sjiek in Schiedam wordt hard gewerkt aan een stamppot. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Horeca druk in de weer met stamppot, want zo’n bezorgpizza gaat ook vervelen

Ingewikkeld is het niet: zelf stamppot maken. Maar ja, al die aardappelen schillen en dan de andijvie of zuurkool erdoorheen mengen; veel mensen vinden het een gedoe. Horecaondernemers in en om Rotterdam bieden uitkomst. Op menig afhaal- en bezorgmenu prijkt oer-Hollandse stamppot, zelfs bij sterrenkok François Geurds. ,,De vraag trekt op grauwe, regenachtige dagen als deze meteen aan.’’

  1. Zaak-Ichelle: Na 14 december 21.00 uur stopte alles
    Play

    Zaak-Ichel­le: Na 14 december 21.00 uur stopte alles

  2. Kappers staan klaar om weer te knippen: Telefoon roodgloeiend
    Play

    Kappers staan klaar om weer te knippen: Telefoon roodgloei­end