Het Havenbedrijf nam begin deze maand zelf een boot in gebruik die honderd kilometer per uur kan.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Havenbedrijf nam begin deze maand zelf een boot in gebruik die honderd kilometer per uur kan. © Frank de Roo

Honderd op de Nieuwe Maas: het mag, maar niemand weet waarom

Wie het gas van zijn boot eens lekker open wil gooien, kan op de Nieuwe Maas zijn gang gaan. Op de drukke vaarweg dwars door Rotterdam geldt geen snelheidslimiet. Maar niemand weet waarom.

Het is nog niet duidelijk dat snelheid de oorzaak was van het fatale ongeval op de Nieuwe Maas afgelopen vrijdag. Het Openbaar Ministerie laat weten dat beide schippers, die van de langzame sloep die zwaar gewond geraakte en de schipper van de snelle boot, als verdachte zijn aangemerkt. ,,We zijn bezig met een strafrechtelijk onderzoek. We zijn aan het uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren.’’

  1. KOZP gaat demonstreren in Rotterdam ‘tegen politiegeweld in de VS en de EU’
    PREMIUM
    UPDATE

    KOZP gaat demonstre­ren in Rotterdam ‘tegen politiege­weld in de VS en de EU’

    De actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) gaat woensdag op het Schouwburgplein in Rotterdam een protestactie houden tegen het door haar veronderstelde politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU. Aanleiding is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Zijn dood heeft in de VS geleid tot massademonstraties, chaos en plunderingen.