Volledig scherm
PREMIUM
Het Havenbedrijf nam begin deze maand zelf een boot in gebruik die honderd kilometer per uur kan. © Frank de Roo

Honderd op de Nieuwe Maas: het mag, maar niemand weet waarom

Wie het gas van zijn boot eens lekker open wil gooien, kan op de Nieuwe Maas zijn gang gaan. Op de drukke vaarweg dwars door Rotterdam geldt geen snelheidslimiet. Maar niemand weet waarom.

Het is nog niet duidelijk dat snelheid de oorzaak was van het fatale ongeval op de Nieuwe Maas afgelopen vrijdag. Het Openbaar Ministerie laat weten dat beide schippers, die van de langzame sloep die zwaar gewond geraakte en de schipper van de snelle boot, als verdachte zijn aangemerkt. ,,We zijn bezig met een strafrechtelijk onderzoek. We zijn aan het uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren.’’

  1. Rotterdamse politieagent (bijna) uit de kleren voor Tetris-Challenge

    Rotterdam­se politie­agent (bijna) uit de kleren voor Te­tris-Challenge

    Als je meedoet aan een challenge, kan je het maar beter goed doen moeten ze bij politieteam Rijnmond-Oost gedacht hebben. Op sociale media plaatst de politie een foto van een agent die in zijn onderbroek, shirt én sokken op de grond ligt. Hulpdiensten in heel Europa doen mee aan de Tetris-Challenge, waarbij alles wat in hun voertuigen zit, wordt uitgestald. ‘The next level...en tevens het laatste level’, knipoogt de politie bij het kiekje.