Casper van Eijck is het gezicht van de campagne om geld op te halen naar het onderzoek van alvleesklierkanker. Het apparaat dat daarvoor is gekocht wordt nu ook ingezet in onderzoek naar het coronavirus.
Volledig scherm
Casper van Eijck is het gezicht van de campagne om geld op te halen naar het onderzoek van alvleesklierkanker. Het apparaat dat daarvoor is gekocht wordt nu ook ingezet in onderzoek naar het coronavirus. © Pim Ras Fotografie

Hoe onderzoek alvleesklierkanker van Feyenoordarts Casper van Eijck moet helpen in strijd tegen corona

De onderzoeksgroep van chirurg Casper van Eijck in het Erasmus MC duikt met de kennis over alvleesklierkanker nu ook op het coronavirus. De stichting Overleven met Alvleesklierkanker, bedenker van de campagne Support Casper, kocht voor het onderzoek naar immuno-virotherapie een voor Europa uniek apparaat, dat ook in het onderzoek naar het nieuwe virus een rol speelt.

 1. Als al je vriendinnen duckfacend op de foto staan, kan jij natuurlijk niet achterblijven
  PREMIUM
  Column

  Als al je vriendin­nen duckfacend op de foto staan, kan jij natuurlijk niet achterblij­ven

  Ze lijkt alwéér gegroeid, mijn nichtje Siena van (bijna) 11. Lange haren in een staart, schoenen met een klein hakje en een hippe wijde pijpenbroek – echt een dametje. Met een tas vol kleding en snoep en een stralend gezicht stond ze afgelopen week voor mijn deur voor een logeerpartij. Natuurlijk had ze haar iPad ook meegenomen. ,,Maar niet te veel op dat ding, hoor’’, waarschuwde mijn tante. ,,Voordat je het weet zit ze uren als een zombie in een hoekje van de kamer.”
 1. Van Rotterdam verhuisd naar Zierikzee: 'Hier kun je alles'
  Play

  Van Rotterdam verhuisd naar Zierikzee: 'Hier kun je alles'

 2. Oud-dierenarts Geert de Bruijckere verzorgt nu graven
  Play

  Oud-dierenarts Geert de Bruijckere verzorgt nu graven