Fleur Doolaard, voorzitster van het Rotterdamsch Studenten Gezelschap, zit aan de verenigingsbar waar nu eindelijk weer biertjes getapt mogen worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Fleur Doolaard, voorzitster van het Rotterdamsch Studenten Gezelschap, zit aan de verenigingsbar waar nu eindelijk weer biertjes getapt mogen worden. © Jan de Groen

Hoe komen de Rotterdamse studentenverenigingen de coronacrisis door? ‘We kunnen nergens aankloppen voor steun’

Maandenlang konden leden van de Rotterdamse studentenverenigingen elkaar alleen zien via een schermpje. Vanwege het coronavirus waren de bars gesloten, maar nu gaan ze langzaam maar zeker weer open. Dat is een opluchting voor de verenigingskas, maar vooral ook voor de leden, die blij zijn dat ze elkaar weer in het echt kunnen zien.

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.