Koos van Zomeren(l.), Henri van der Dussen (m.) en Ron Andriessen (r.) met achter zich de andere deelnemers aan Parkinson b0ksen.
Volledig scherm
PREMIUM
Koos van Zomeren(l.), Henri van der Dussen (m.) en Ron Andriessen (r.) met achter zich de andere deelnemers aan Parkinson b0ksen. © Frank de Roo

Hier slaan ze Parkinson van zich af: ‘Elke keer als ik hier ben geweest, ga ik opgeknapt weg’

Het is niet dat ze als paddenstoelen uit de grond schieten, maar Parkinson-boksscholen zijn behoorlijk in opkomst.  Krijgen boksers - zoals de legendarische Muhammad Ali - niet juist Parkinson van al die rake klappen die ze oplopen? Inderdaad, maar bokstraining blijkt een prima methode om de ziekte te vertragen. Wie de mannen in de weer ziet gaan, is onder de indruk.

  1. ‘Mooi paars’ college geeft direct gas: dit zijn de nieuwe plannen voor Capelle
    PREMIUM

    ‘Mooi paars’ college geeft direct gas: dit zijn de nieuwe plannen voor Capelle

    Capelle aan den IJssel wil de inwoners de komende jaren laten meebeslissen over het wel en wee van hun buurt. Het nieuwe college van Leefbaar Capelle, VVD, D66 en PvdA - ‘mooi paars’ - wil in delen van de stad onder Capellenaren peilen of een bepaald idee in goede aarde valt. Ook op andere vlakken krijgen burgers volop de kans om hun zegje te doen over zaken die hen boven het hoofd hangen. Burgemeester Peter Oskam waakt over dit proces.