Carolyn Stuart (links) en Marlyn Dataram willen niet weg uit hun flatje in Hoogvliet. Maar hun huizen in Oudeland moeten eind dit jaar plat, er komen namelijk dure koopwoningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Carolyn Stuart (links) en Marlyn Dataram willen niet weg uit hun flatje in Hoogvliet. Maar hun huizen in Oudeland moeten eind dit jaar plat, er komen namelijk dure koopwoningen. © Sanne Donders

Het verdriet van Hoogvliet: ‘Ze willen ons niet meer, we moeten oprotten’

Tientallen gezinnen in de Hoogvlietse wijk Oudeland zijn de wanhoop nabij. Hun goedkope flatwoningen moeten tegen de vlakte om plaats te maken voor dure koophuizen. Alternatieve woonruimte in de buurt is er niet. De Hoogvlieters putten hoop uit de ontwikkelingen in de Tweebosbuurt in Rotterdam-Zuid, waar de rechter voorlopig een stokje voor de sloop heeft gestoken.

  1. TikTokker Jara wil later nooit op kantoor werken: ‘Maar ik weet dat er nog van alles kan gebeuren’
    PREMIUM
    ik zeg je

    TikTokker Jara wil later nooit op kantoor werken: ‘Maar ik weet dat er nog van alles kan gebeuren’

    Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Met de Rotterdamse TikTokker Jara van Veen (54.9K volgers) komen we de donkere dagen wel door. „TikTok is alsof je een kort gesprekje met iemand voert. De ene keer serieus, de andere keer grappig.”