Tikkie
Volledig scherm
Tikkie © ANP XTRA

Het Openbaar Ministerie opent de aanval op Tikkie-fraudeurs

Betaalverzoekfraude, waarmee criminelen bankrekeningen van slachtoffers plunderen, is het afgelopen jaar zo vaak voorgekomen dat justitie de aanval heeft geopend op de criminelen die erachter schuilgaan. ,,Wij investeren in cybercrime’’, zegt waarnemend hoofdofficier van justitie René de Beukelaer.

 1. Overval op luxe opticien loopt in de soep omdat buurman de vluchtscooter weghaalt
  PREMIUM

  Overval op luxe opticien loopt in de soep omdat buurman de vluchtscoo­ter weghaalt

  Ze hadden hun roofoverval op een Rotterdamse opticien uitgestippeld. De gewapende Amsterdammers zouden naar binnen stormen, de winkel leegroven en vluchten op een gereedstaande scooter. Maar dat was buiten een doortastende buurman gerekend die het draaiende vluchtvoertuig weghaalde. Met een mond vol tanden en handenvol dure monturen stonden de stomverbaasde overvallers voor de zaak. Ze zetten het op een rennen. Tevergeefs.
 2. De gans rukt op in woonwijken, paden liggen vol met groenige ganzenstront: ‘Het is een plaag’
  PREMIUM

  De gans rukt op in woonwijken, paden liggen vol met groenige ganzen­stront: ‘Het is een plaag’

  De weersverwachting voor de komende dagen: temperaturen oplopend tot 26 graden. Wie verkoeling zoekt aan het water doet er goed aan niet lukraak ergens in het gras te gaan zitten. Het zou immers zo maar kunnen dat in de gazenstront wordt gestapt en de groenige smurrie tussen de tenen omhoog komt. Dat risico ligt op tal van plaatsen in de Rotterdamse regio op de loer. Rotterdam zelf spant de kroon.