Volledig scherm
De Rotterdamse vlogger Alwin, bekend van YouTube-kanaal VetGezellig, ruilde binnen vijf dagen een paperclip om in een auto. © Privéfoto

Het is ‘m gelukt: in vijf dagen ging vlogger Alwin van paperclip naar een auto

Het is hem gelukt! De Rotterdamse Youtuber Alwin Ritstier (29), bekend van zijn Youtube-kanaal Vet Gezellig, ruilde in vijf dagen een paperclip om voor een auto. Alleen in welke wagen de vlogger binnenkort rondrijdt, blijft nog een verrassing. 

Eind augustus begon Ritstier met een paperclip, die hij al snel kon omruilen voor een laptophoes. Omdat hij merkte dat het ruilen van dingen in Rotterdam wat stroef verliep, besloot hij naar de Hoeksche Waard uit te wijken. Daar komt hij oorspronkelijk vandaan. 

Van een laptophoes ging de vlogger naar telefoonhoesjes en een powerbank. Op de allerlaatste dag lukte het hem om een waardebon van een fotowinkel in Oud-Beijerland te bemachtigen. Hij ging ineens van spullen ter waarde van 200 euro naar 450 euro. ,,Laten we nu maar naar een autodealertje gaan.”

Afgewezen

Tevergeefs, de ene na de andere autodealer in de Hoeksche Waard wees hem af. Tot hij bij zijn laatste optie in Strijen belandde: Auto Deka. Maar ook daar zei de eigenaar ‘op dit moment niks te hebben staan, dat kan worden weggeruild’. Toch bemerkte Ritstier enthousiasme bij de eigenaar. Daarop stelde de vlogger voor om wat losser met zijn eigen regels om te gaan: ,,Stel, je hebt na een week een leuk autootje staan...”, vroeg hij de autodealer hoopvol. ,,Jawel, dat kan”, reageerde de man tot grote verbazing van Ritstier. In welke auto Ritstier binnenkort rijdt, is dus nog even afwachten, maar blij is hij wel. ,,Dit is toch ziek. Ik had niet verwacht dat ik nu al een soort van auto zou hebben.” 

Met de actie hoopte de Rotterdammer, naast een auto te bemachtigen, ook te leren hoe hij zichzelf beter kan verkopen. ,,Als het me lukt om producten te verkopen, leer ik ook mezelf te verkopen, dacht ik.” Ook hoopte hij zelfverzekerder te worden: ,,Ik vind het altijd best spannend om mensen aan te spreken.”

In deze video het het hele ruilspel van de vlogger te bekijken.