Het is herfst en dus gaat Rob (68) elke dag op pad om paddenstoelen te fotograferen

VIDEOKleine witte, brede bruine en grote rode met witte stippen: het stikt van de fotogenieke paddenstoelen deze herfst. De 68-jarige Rob Belterman uit Nieuwerkerk aan den IJssel is fervent zwamspotter en is bijna elke dag op pad om deze in het bos te fotograferen.

Deze periode van het jaar zijn er extra veel paddenstoelen te vinden. Niet alleen in het bos, maar ook op kleine grasveldjes en natuurstroken tussen de provinciale weg kun je op zoek naar deze grote en kleine schimmels. ,,In de herfst is de grond vaak nog warm en is de temperatuur relatief hoog. Daarnaast is de grond nu erg vochtig doordat het veel regent. Omdat een paddenstoel groeit door zich vol te zuigen met water zijn dit de perfecte omstandigheden om in te groeien.’’

 1. Een online podium voor creatieve ondernemers: Share Your Magic Now
  PREMIUM
  Eigen kweek

  Een online podium voor creatieve onderne­mers: Share Your Magic Now

  Dat zelfstandig ondernemers en bedrijven last hebben van de scherpe coronamaatregelen, staat vast. Hoe creatief en slim ze ook kunnen zijn: het blijven moeilijke tijden. Om hen een zetje in de rug te geven, heeft de Rotterdamse Liesbeth Gouda in no-time een platform uit de grond gestampt om ondernemers een online podium te geven: Share Your Magic Now. Het Instagram-account heeft in een mum van tijd al meer dan 1100 volgers.
 2. Spectaculair: transport gigantische kabelhaspels passeert de Kuip

  Spectacu­lair: transport giganti­sche kabelhas­pels passeert de Kuip

  Een spectaculair schouwspel, vanochtend op de Nieuwe Maas. Vier enorme, oranje industriële kabelhaspels op een gigantisch ponton, met op de achtergrond de monumentale Kuip en de bebouwing op de Veranda. Het kwartet giganten werd door verschillende duw- en sleepbootjes keurig netjes geparkeerd voor de Van Brienenoordbrug, om later door de opening van de oeververbinding te varen. En dat was minutieus schipperen geblazen.