Het gaat John de Wolf voor de wind: ‘Alles loopt zo goed, dat het best beangstigend is’

videoNet nu zijn boek over de waarde van de 50-plusser verschijnt, krijgt John de Wolf (56) zijn droombaan als assistent-trainer van Feyenoord. Of daar nog wat overheen kan? Ja hoor, een eigen foundation en bruiloft.

Sinds hij werd gebeld door Feyenoord zit John de Wolf in een achtbaan. De telefoon ontploft, op straat wordt hij voortdurend aangeklampt. Daarom vindt het interview op zijn verzoek plaats in de lobby van het Hilton Hotel in Rotterdam. Het is er lekker rustig en de buitenlandse gasten hebben geen idee wie hij is.

Bovendien kan hij er zijn bolide makkelijk kwijt. Niet zijn eigen Porsche helaas. Want die rijdt toch een stuk lekkerder dan de gesponsorde Opel van Feyenoord. ,,Je moet je aanpassen hè?” zegt hij met een grijns. ,,Luxe weelde,” noemt-ie het.

Vijf jaar na zijn biografie De Wolf, John, verschijnt morgen zijn boek De Tweede Helft. De geboren Schiedammer  vertelt daarin over het leven na zijn carrière als profvoetballer. Is dat niet vroeg? Zo oud is 56 toch niet? ,,Ik ben door de uitgever gevraagd hè, ik heb zelf niet gebeld.”