Marcel Potters
Volledig scherm
PREMIUM
Marcel Potters © Joost Hoving

Het Eiland van Brienenoord op de schop, ik hou m'n hart vast

ColumnHet Eiland van Brienenoord lag immer te wachten op de dingen die komen gingen. En steevast uiteindelijk niet kwamen. Japanse tuinen, een dependance van Diergaarde Blijdorp, een hotelconferentieoord. Plannen verdwenen in een diepe la of een papierversnipperaar, en de wind ruiste rustig verder door de takken van de bomen op Het Eiland, zoals Zuiderlingen dit groene strookje stad kortweg noemen.

 1. Voormalig Sparta-doelman Van Noortwijk leeft mee met zijn oude club: ‘Maar zondag zit ik wel in de Kuip’
  PREMIUM

  Voormalig Spar­ta-doel­man Van Noortwijk leeft mee met zijn oude club: ‘Maar zondag zit ik wel in de Kuip’

  Een zenuwentoestand wordt het voor de aanhangers van Sparta. Met het degradatiespook hijgend in de nek reist de Rotterdamse voetbalploeg dit weekend naar Almelo. Wat wordt het zondag? Vliegen we eruit? Wordt het nacompetitie? Of pakken we Heracles en zijn we klaar? Er is geen voetballogica op los te laten. ,,Gewoon winnen. Dan ben je van de ellende af’’, zegt oud Sparta-doelman Bas van Noortwijk.
 2. VVD: ‘Oude boog Van Brienenoordbrug moet voor Rotterdam worden behouden’

  VVD: ‘Oude boog Van Brienen­oord­brug moet voor Rotterdam worden behouden’

  Wat gebeurt er met één van de bogen van de Van Brienenoordbrug, als die ná 2025 wordt vervangen? Die vraag stelt VVD-raadslid Dieke van Groningen aan het Rotterdamse college van B en W. Volgens de plannen van Rijkswaterstaat wordt de meest oostelijke constructie verwijderd, om plaats te maken voor de gerenoveerde westelijke boogbrug. ,,In hoeverre kan dit bruggedeelte worden behouden voor Rotterdam of de regio’’, zo wil zij van het college weten.