Volledig scherm
PREMIUM
Het filmfestival in Rotterdam draait tijdens de lerarenstaking donderdag en vrijdag gratis films voor kinderen. © Joke Schut / IFFR

Help! De leraren staken, maar in Rotterdam hoeft geen kind zich te vervelen

Menig ouder zit met deze dagen met de handen in het haar. De leraren strijden door voor beter onderwijs, dus wordt er donderdag en vrijdag op heel veel scholen gestaakt. Wat nu, zonder achtervang? Nou, dan doe je een dagje IFFR, een hockeyclinic of ga je naar het theater. 

Veel alerte organisaties en verenigingen in deze regio springen in op de lerarenstaking en hebben donderdag en vrijdag tal van leuke kinderactiviteiten. Veel ‘kids only’, zodat ouders die moeten werken, geen vrij hoeven te nemen. Zoals Hockey Club Rotterdam. Het eerste herenteam van de club uit Schiebroek geeft beide dagen een clinic zaalhockey, nota bene in de blaashal van stadsrivaal Leonidas in Rotterdam-Kralingen. Van 08.30 tot 15.00 uur kun je er van de zaalhockeyinternationals Jochem Bakker en Timo Goor (vorige week nog brons op het EK!) tips en trucs leren. Dat kost wel 45 euro per dag of 80 euro voor twee dagen, maar dat is inclusief lunch.