Volledig scherm
In de Rotterdamse haven is vorige week een grote partij cocaïne aangetroffen. © Sanne Donders

Grote partij cocaïne gevonden in de Rotterdamse haven

In de Rotterdamse haven is vorige week een grote partij cocaïne aangetroffen. De partij was verstopt onder de motor van een reefer-container. De container, afkomstig uit Ecuador, was geladen met bananen. Twee verdachten die ‘s nachts vermoedelijk de coke uit de container wilden halen, zijn begin deze week aangehouden. 

In het belang van het onderzoek wordt nu nog niet bekendgemaakt om hoeveel kilo het precies gaat. De cocaïne is vernietigd. Het tweetal wordt vrijdag voorgeleid. De Zeehavenpolitie, het Openbaar Ministerie in Rotterdam en het HARC-team hebben de zaak in onderzoek. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

  1. Dít is de winnaar van de Gouden Pollepel 2018-2019
    video

    Dít is de winnaar van de Gouden Pollepel 2018-2019

    ,,O my god, o my god, o my god!’’ is de eerste reactie van de eigenaresse van petit restaurant Louise, de winnaar van de Gouden Pollepel 2018-2019. Enthousiaste millennial-kreten, afkomstig van een 22-jarige. Want zo jong is eigenaresse Loesje Tieleman. Ook de rest van het kernteam, bestaande uit broer Tom Tieleman en chef-kok Kelvin de Pijper, is de dertig nog niet gepasseerd. En dat terwijl hun zaak in alles de tijdloze sfeer ademt van een Parijse bistro. De Pollepel-recensent beoordeelde Louise met een 8,4 vanwege de prettige bediening en de vakkundig bereide Franse klassiekers met verrassende twists, zoals ijs van bleekselderij.