Grote brand oud schoolgebouw Krimpen aan den IJssel onder controle

videoIn een leegstaand school- en verzamelgebouw aan het Groenendaal in Krimpen aan den IJssel heeft sinds vanochtend een grote brand gewoed. Inmiddels is het sein brand meester gegeven. 

De brand ontstond even voor 11.00 uur. Al snel werden meer blusvoertuigen opgeroepen en was er een watertransport onderweg. Rond het middaguur had de brandweer de brand onder controle en nam de rookontwikkeling snel af. Eerder in de ochtend werd een NL-Alert verstuurd naar een deel van de gemeente Krimpen vanwege de rookontwikkeling. Er was niemand in het gebouw aanwezig. Het pand aan het Groenendaal – ’t Onderdak genaamd – staat sinds begin van dit jaar leeg. Voorheen waren daar diverse verenigingen, stichtingen en welzijnsorganisaties in gevestigd. 

Instorten

De gemeente Krimpen aan den IJssel heeft het pand gesloten, omdat een deel van het gebouw in slechte staat was en een deel volgens de gemeente zelfs op instorten stond. Een aantal verenigingen verzette zich eerder flink tegen de noodgedwongen verhuizing en drongen tevergeefs bij het college van b en w aan om langer in het pand te kunnen blijven.  Inmiddels hebben alle organisaties andere huisvesting gevonden.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. 

Brand in 't Onderdak in Krimpen aan den IJssel.
Volledig scherm
Brand in 't Onderdak in Krimpen aan den IJssel. © MediaTV