Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Groep met vuurwapens, bivakmutsen en enorm mes blijkt ‘clipshoot’ voor rapper

Jongeren die gisteravond meerdere Rotterdammers met bivakmutsen, vuurwapens en enorme kapmessen op het Prinsenplein in Rotterdam de stuipen op het lijf joegen, waren bezig met de opnames van een videoclip. Bij de aanhouding van de groep in de buurt van het Rotterdamse Prinsenplein, loste de politie zelfs een waarschuwingsschot.  

De jongeren stonden met de wapens om een auto heen op het plein. Nadat de politie na meerdere meldingen ter plekke kwam, vluchtte de groep weg. Bij een achtervolging gooide één van de jongeren iets in de bosjes. Dat bleek een kapmes van bijna een halve meter te zijn. Agenten dwongen de jongen met een waarschuwingsschot om zich over te geven. De 17-jarige uit Barendrecht werd aangehouden.

Vervolgens controleerden agenten bij de Kruidentuin een groepje jongens van 15 en 16 jaar. Zij hadden maskers en bivakmutsen bij zich en één van de jongens droeg ook zo’n groot kapmes. 

Rapper

De jongeren zeiden te figureren in een clip die die avond op Keizerwaard en het Prinsenplein werd opgenomen voor een rapper. In de omgeving wordt ook een viertal aangehouden die een vuurwapen bij zich hebben. ,,Het is nog onbekend of deze mannen ook bij de ‘clipshoot’ hoorden", zegt de politie. 

Alle minderjarige verdachten zijn thuisgebracht door de politie, die hun ouders inlichtte. Ze moeten later op het politiebureau een verklaring afleggen. Het viertal moest de nacht op het politiebureau doorbrengen.