Senior en millennial hadden het maar wat gezellig op de valentijnsdate van De Nieuwe Poort in Rotterdam in  2017.
Volledig scherm
Senior en millennial hadden het maar wat gezellig op de valentijnsdate van De Nieuwe Poort in Rotterdam in 2017. © Frank de Roo

Gezocht: millennials voor valentijnsdate met eenzame senioren

Ter gelegenheid van Valentijnsdag stuurt ontmoetingshuis De Nieuwe Poort oudere en jongere Rotterdammers op date. Niet voor een romantisch samenzijn, maar om op een ludieke manier eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. 

Terwijl we goochelen met onze tijd is de eenzaamheid onder ouderen actueler dan ooit, volgens De Nieuwe Poort. Ouderen zijn zo even onder de mensen en jongeren kunnen op hun beurt veel leren van de oudere generatie, is de gedachte. ,,Het zijn twee groepen die elkaar doorgaans niet ontmoeten”, volgens Rob Ittmann, algemeen directeur van De Nieuwe Poort Rotterdam. 

Na een kennismakingslunch als ijsbreker gaan de liefdeskoppels samen een middag op pad ,,Een rondje door de Kunsthal, een potje biljart of een eenvoudig blokje om. We selecteren vooraf een aantal uitjes. Na afloop komt iedereen samen voor het uitwisselen van ervaringen en een gezellige afsluitende borrel", zegt Ittmann.

De Nieuwe Poort verwacht 75 ouderen en 75 jongeren samen te brengen.  Deelname voor de millennials is 10 euro, inclusief lunch en borrel. Er zijn nog plekken beschikbaar.

De after movie van de vorige editie:

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Rotterdam Partners biedt met ‘platform’ de helpende hand tijdens coronacrisis

    Rotterdam Partners biedt met ‘platform’ de helpende hand tijdens coronacri­sis

    Rotterdam Partners bundelt een keur aan initiatieven die zijn opgestart om Rotterdammers en ondernemers tijdens de coronacrisis een handje te helpen. Op een vanmiddag gelanceerd platform brengt de organisatie allerlei projecten samen, variërend van thuis sporten tot de bezorging van boodschappen. ,,Ook in deze moeilijke tijd zijn de typisch Rotterdamse doorzettingskracht en aanpakkersmentaliteit voelbaar en zichtbaar’’, zo luidt de toelichting.