Noortje van Lith ging met succes op zoek naar de mensen die 22 jaar geleden in het Sophia Kinderziekenhuis haar leven redden.
Volledig scherm
PREMIUM
Noortje van Lith ging met succes op zoek naar de mensen die 22 jaar geleden in het Sophia Kinderziekenhuis haar leven redden. © Privébezit

Gelukt! Noortje vindt na 22 jaar de verpleegkundigen die haar leven en dat van haar broer redden

Het is gelukt! Noortje van Lith heeft 22 jaar na haar geboorte de twee verpleegkundigen gevonden die haar leven redden vlak na haar geboorte. Noortje werd drie maanden te vroeg geboren en lag de eerste honderd dagen van haar leven in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. 

Noortje en haar broer Dirk zijn de verpleegkundigen in het Sophia Ziekenhuis eeuwig dankbaar.
Volledig scherm
Noortje en haar broer Dirk zijn de verpleegkundigen in het Sophia Ziekenhuis eeuwig dankbaar. © Privébezit

Ze wil de verpleegkundigen graag vertellen dat zij en haar tweelingbroer Dirk ondanks de moeilijke start een mooi leven hebben. Daarom deed Noortje via Twitter een oproep om in contact te komen met hen. Haar ouders herinnerden zich nog twee namen: Annelies en Sjors. 

,,Na het artikel in het AD namen zij allebei contact op met ons’’, vertelt Noortje enthousiast. ,,We hebben via Facebook en mail contact gehad. Sjors vertelde mij dat hij onze namen nog goed kon herinneren. Blijkbaar had het indruk gemaakt. We gaan nu zo snel mogelijk een afspraak maken om elkaar te ontmoeten. Misschien kunnen we lekker uit eten samen.’’