Volledig scherm
Archieffoto van Reggae Rotterdam ter illustratie. © Frank de Roo

Geluid muziekfestival niet te hard: klagers lijken geen fan van reggae

Dat er deze zomer zoveel geluidsklachten tijdens het Reggae Rotterdam Festival in het Kralingse Bos zijn binnengekomen, komt wellicht omdat de nodige omwonenden dit muziekgenre onvoldoende waarderen. De muziek op het festival stond immers niet te hard, zo bleek uit metingen van de DCMR. Dat antwoordt het Rotterdamse college van b en w op vragen van Leefbaar Rotterdam.

Vooral in de aangrenzende wijk Het Lage Land werd veel geklaagd over de harde muziek uit het bos bij het Reggae Rotterdam Festival. In totaal kwamen 201 meldingen van geluidsoverlast binnen. Het college: ,,Het ervaren van overlast heeft echter ook een subjectief element. Het muziekgenre kan van invloed zijn op de ervaren overlast, en bij een deel van de klachten is dat in dit geval ook naar voren gekomen. Metingen van de DCMR zien echter niet toe op aard en genre van de muziek, maar louter en alleen op de geluidsgrenswaarden."

De gemeente Rotterdam gaat nog om de tafel met de organisatie om het festival te evalueren. Dan komen ook de klachten ter sprake en of het geluid bij een volgende editie mogelijk zachter moet.