Deelnemers aan de Roparun komen in 2019 over de finish op de Binnenrotte in Rotterdam.
Volledig scherm
Deelnemers aan de Roparun komen in 2019 over de finish op de Binnenrotte in Rotterdam. © ANP

Geen Roparun, maar tóch al 1,5 miljoen euro binnen

Dit zou het weekeinde zijn van de Roparun, waarbij vanuit Parijs of Bremen naar Rotterdam gelopen zou worden in een estafette voor het goede doel. Het coronavirus gooide roet in het eten, maar desondanks is er alweer 1,5 miljoen euro bijeengebracht. 

 1. Jagers gaan honderden reeën schieten vanwege toenemend aantal ongelukken in verkeer
  PREMIUM

  Jagers gaan honderden reeën schieten vanwege toenemend aantal ongelukken in verkeer

  Jagers gaan de komende jaren honderden reeën schieten in Zuid-Holland. De populatie in onder meer de Hoeksche Waard, op Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten neemt sterk toe. Dit leidt volgens cijfers van de Faunabeheereenheid Zuid-Holland tot een flinke stijging van het aantal aangereden dieren. Het schieten van de reeën gebeurt waarschijnlijk vanaf oktober. De provincie stelt dat het plan aan de eisen voldoet.
 2. Strijden tegen de makkelijke meningen op sociale media, het lijkt onbegonnen werk
  PREMIUM
  Commentaar

  Strijden tegen de makkelijke meningen op sociale media, het lijkt onbegonnen werk

  Fred Westerbeke heeft natuurlijk gelijk. De Rotterdamse politiechef vindt dat er een eind moet komen aan het veroordelen van agenten op basis van filmfragmenten die van hun optreden zijn gemaakt. Die vertellen niet het complete verhaal, maar ondertussen zijn z’n mannen en vrouwen op de sociale media de kop van Jut. Westerbekes hartenkreet ten spijt, zijn Twitter en Facebook niet meteen veranderd in oases van nuance.