Willem Tieleman heeft zijn Euromast in stilte verkocht aan het Franse familiebedrijf M56 Groep
Volledig scherm
PREMIUM
Willem Tieleman heeft zijn Euromast in stilte verkocht aan het Franse familiebedrijf M56 Groep © Jan Kok

Geen feestje voor eigenaar na verkoop Euromast aan Frans familiebedrijf

De Euromast bestaat 60 jaar, maar dat jubileum gaat vanwege de coronacrisis voorlopig in alle stilte voorbij. Datzelfde geldt voor de wisseling van eigenaar van de Rotterdamse uitkijktoren. Verkoper Willem Tieleman en koper Alexia Vettier van de M56 Groep hadden er vandaag het glas op willen heffen, maar beiden zitten vast in de Franse lockdown. 

Het spectaculaire 360 Chicago observation deck bovenin de John Hancock Building is al eigendom van M56
Volledig scherm
Het spectaculaire 360 Chicago observation deck bovenin de John Hancock Building is al eigendom van M56 © Shutterstock

Een toeristische attractie verkopen in crisistijd. Dat lijkt misschien waanzin, maar het verkooptraject werd al een jaar geleden in gang gezet en toen was er nog geen coronavuiltje aan de lucht. En wereldwijd virus of niet, de M56 Groep - naar eigen zeggen ‘wereldleider in stedelijke hoogbouwervaringen’ - ziet potentie in de ranke mast, die vorig jaar 600.000 bezoekers trok.

,,De Euromast is de perfecte kandidaat om zich te voegen bij onze vier andere observatoria”, zegt algemeen directeur Alexia Vettier in een persverklaring. En dat zijn niet de minste uitkijktorens. M56 is eigenaar van platforms die een maatje groter zijn dan de 185 meter hoge Euromast: Tour Montparnasse in Parijs (201 meter), de Fernsehturm in Berlijn (368 meter), 360 Chicago (304 meter) en het One Liberty Observation Deck in Philadelphia (253 meter).

  1. Kunstenares maakt beer van 10.000 vetplantjes bij ingang Erasmus MC als ode aan zorgpersoneel

    Kunstena­res maakt beer van 10.000 vetplant­jes bij ingang Erasmus MC als ode aan zorgperso­neel

    Met liefst 10.000 vetplantjes heeft kunstenares Adriënne Rombout met haar moeder Ina een beer van 70 vierkante meter bij de hoofdingang van het Erasmus MC gemaakt. De spierpijn na twee dagen buffelen op de grond neemt ze voor lief. ,,Dit is met name voor de helden in de zorg en de patiënten, maar ook om de tuinders een hart onder de riem te steken’’, zegt de Delftse, die in het Westland opgroeide.