De jaarlijkse Rotterdam Pride.
Volledig scherm
PREMIUM
De jaarlijkse Rotterdam Pride. © Frank de Roo

‘Gay-VVV’ tijdens songfestival in Rotterdam om veiligheid lhbti-gemeenschap te garanderen

Tijdens het Eurovisie Songfestival wordt in het centrum van Rotterdam een meldpunt ingericht waar mensen uit de lhbti-gemeenschap terechtkunnen als ze zich onveilig voelen. Ze kunnen er ook terecht voor informatie over alle activiteiten in de stad.

Een soort ‘gay VVV’ noemt Bey Cil van Rotterdam Pride het initiatief. De belangenorganisatie is met Rotterdam Festivals en Rotterdam Partners in gesprek om samen iets neer te zetten tijdens het songfestival in mei. De pop-up locatie moet een maand blijven. De exacte locatie moet nog worden bepaald, maar het zal ergens in het centrum zijn. ,,Het is dé manier om te laten zien aan Rotterdammers en aan bezoekers wat er allemaal gebeurt en hoe het bruist in de stad”, aldus Cil. Er wordt nog gesproken over de precieze invulling van het tijdelijke VVV-kantoor, maar iedereen moet binnen kunnen lopen voor meer informatie over de activiteiten in de stad.

Die informatie zal vooral gericht zijn op de lhbti-gemeenschap. ,,Er zal een inhoudelijk programma zijn waarmee we ons richten op jonge homo's, we organiseren iets speciaal voor lesbiennes en voor trans bijvoorbeeld. We willen een stukje verdieping. En we gaan er natuurlijk ook gewoon een feestje van maken.”