De gouden beker van Cornelis de Witt is vanaf zondag 16 juni te bewonderen tijdens de tentoonstelling De gebroeders De Witt. Iconen van de Gouden Eeuw in Den Briel.
Volledig scherm
PREMIUM
De gouden beker van Cornelis de Witt is vanaf zondag 16 juni te bewonderen tijdens de tentoonstelling De gebroeders De Witt. Iconen van de Gouden Eeuw in Den Briel. © Historisch Museum Den Briel

Franse Louvre geeft historische beker van Cornelis de Witt voor even terug

Het Historisch Museum Den Briel krijgt deze zomer een bijzonder topstuk uit het Franse Museum du Louvre in bruikleen. Het gaat om een gouden beker, die in 1668 aan Cornelis de Witt werd geschonken voor zijn verdienste op de Nederlandse oorlogsvloot tijdens de tocht naar het Engelse Chatham.

  1. Populaire Luchtsingel afgesloten om ‘gevaar’, maar wat er aan de hand is, blijft onduidelijk
    PREMIUM

    Populaire Luchtsin­gel afgesloten om ‘gevaar’, maar wat er aan de hand is, blijft onduide­lijk

    De beroemde houten Luchtsingel bij Hofplein in hartje Rotterdam is deels afgesloten. Verschillende trappen naar boven zijn volledig dichtgetimmerd en er hangen briefjes met daarop de waarschuwing: ‘GEVAAR’. Wat er aan de hand is, staat de brug soms op instorten, blijft onduidelijk. De gemeente Rotterdam geeft geen uitleg. De betrokken wethouder wil eerst de Rotterdamse gemeenteraad informeren.