Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Files door afgevallen lading en ongeluk opgelost

updateEen vrachtwagen die zijn lading verloor, zorgde vanochtend voor flinke vertraging op de A16. Doordat er puin op de weg lag, was de parallelbaan tussen Rotterdam-Kralingen en knooppunt Terbregseplein dicht en liep het verkeer vast. De weg is nu weer vrijgegeven.

De vrachtwagen verloor zijn lading ter hoogte van de Van Brienenoordbrug. Weggebruikers richting Rotterdam moesten rekening houden met een vertraging van ruim een halfuur. 

Het verkeer kon volgens Rijkswaterstaat het beste omrijden via de A17, de A59, de A29 of de A15.

A15

Ook op de A15 richting Europoort stond het vast. Door een ongeluk was de rechterrijstrook dicht tussen IJsselmonde en de Botlekbrug. Er stond tien kilometer file en de vertraging was opgelopen tot ongeveer twintig minuten. Ook dit probleem is intussen opgelost.

  1. Vier taakstraffen en een geldboete geëist in hoger beroep Rotterdamse voetbalrellen

    Vier taakstraf­fen en een geldboete geëist in hoger beroep Rotterdam­se voetbalrel­len

    Vijf personen die worden verdacht van openbare geweldpleging en of baldadigheid na de verloren kampioenswedstrijd van Feyenoord in 2017, hebben deze week in hoger beroep een strafeis tot 240 uur taakstraf en een geldboete gekregen. Met de - al dan niet verzwaarde - strafeisen wil het OM een duidelijk signaal afgeven: ,,Voetbalgeweld en geweld tegen gezagsfunctionarissen tolereren we niet”, aldus de persvoorlichter.