Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

File door kapotte vrachtwagen opgelost

Een kapotte vrachtwagen zorgde vanochtend voor vertraging op de A20 bij Rotterdam-Centrum. De rechter rijstrook in de richting van Hoek van Holland was enige tijd dicht. 

Op de A20 tussen knooppunt Terbregseplein en Rotterdam-Centrum stond vier kilometer stilstaand verkeer. Weggebruikers moesten rekening houden met een vertraging van meer dan twintig minuten.

Ook verkeer dat gebruik maakt van de Beneluxtunnel moest rekening houden met vertraging. Door een ongeluk op de A4 was de hoofdrijbaan richting het zuiden (A15) afgesloten. Verkeer mocht alleen over de parallelbaan rijden. De extra reistijd liep flink op. 

Door een vrachtwagen met pech is een rijstrook afgesloten op de A20 tussen knooppunt Kethelplein en knooppunt Terbregseplein. Verkeer richting Gouda staat in de file, meldt Rijkswaterstaat.

Bij knooppunt Terbregeseplein is momenteel sprake van 7 kilometer stilstaand verkeer; dat levert ongeveer 18 minuten vertraging op. ‘Tijd voor wat meditatieoefeningen,’ schrijft Rijkswaterstaat op Twitter.