Zicht op Feyenoord City, met de huidige Kuip en in de verte het nieuwe stadion.
Volledig scherm
PREMIUM
Zicht op Feyenoord City, met de huidige Kuip en in de verte het nieuwe stadion. © OMA

Feyenoord ziet wens vervuld: 25 miljoen euro vergoeding in nieuw stadion

Feyenoord kan toch rekenen op een jaarlijkse, vaste vergoeding van 25 miljoen euro in het nieuwe stadion. Dat bedrag zal bovendien na de opening van de toekomstige voetbaltempel aan de Nieuwe Maas - in de zomer van 2023 - elke vijf jaar met een half miljoen euro groeien. Dat blijkt uit de deze week aan de gemeente Rotterdam gepresenteerde nieuwe versie van het ondernemingsplan voor het stadion, waarvan de bouw half volgend jaar moet beginnen.

 1. Supersonische waterstofboot van TU Delft gedoopt in Nesselande...en nu op naar Monaco!
  PREMIUM

  Supersoni­sche waterstof­boot van TU Delft gedoopt in Nesselande...en nu op naar Monaco!

  Nu zijn ze in Nesselande heel wat gewend op het gebied van vooruitstrevende vaartuigen op de Zevenhuizerplas, maar een vliegende waterstofboot - klinkt als een nieuw speeltje van 007 - zagen ze er nooit eerder. Logisch, want het hightech duurzame scheepje zag pas onlangs het levenslicht, nadat enkele tientallen studenten van de TU Delft de door zonnepanelen aangedreven voorganger met pensioen stuurden en overschakelden op waterstof.
 2. Schipper wordt gepakt met zeven illegale Albanezen op zeilboot: ‘Ik zou toeristen gaan rondvaren’
  PREMIUM

  Schipper wordt gepakt met zeven illegale Albanezen op zeilboot: ‘Ik zou toeristen gaan rondvaren’

  Terwijl zijn landgenoten aan het front in Oekraïne al dan niet verplicht vechten tegen de Russen, verschijnt de 30-jarige Andriy K. maandag in de rechtbank. De schipper uit Odessa werd in september op de Noordzee opgepakt toen hij met een zeilboot zeven illegale Albanezen naar Engeland bracht. Een georganiseerde mensensmokkelreis volgens justitie, maar kapitein K. beweert dat hij met een smoesje naar Nederland is gelokt. ,,Ik zou toeristen gaan rondvaren.’’