Volledig scherm
Feyenoord hoopt te voorkomen dat er antisemitische leuzen vanaf de tribune van De Kuip klinken tijdens de wedstrijd tegen het Israëlische Hapoel. © ANP

Feyenoord speelt tegen Israëlische club: ‘Laat racistische spreekkoren achterwege’

Feyenoord wordt donderdag tijdens de thuiswedstrijd tegen het Israëlische Hapoel Beer Sheva in de Kuip gesteund door 35.000 fans. Bij de uitwedstrijd reizen waarschijnlijk 150 supporters mee. De club doet een dringend beroep op de fans om geen racistische spreekkoren te laten klinken.

Rond de duels, met plaatsing voor de groepsfase van de Europa League als inzet, gelden dezelfde maatregelen als tegen Dinamo Tbilisi. Langs de tribunes worden dus weer netten opgehangen, om te voorkomen dat er projectielen op het veld kunnen worden gegooid.

Daarnaast doet de club opnieuw een dringend beroep op supporters om geen fakkels, rookpotten en knalvuurwerk mee te nemen. Bij de fouillering worden vuurwerkhonden ingezet. Ook wordt supporters verzocht zich te onthouden van kwetsende of racistische spreekkoren. Feyenoord heeft geen voorwaardelijke straf meer openstaan, maar wil graag uit het notitieblokje van de UEFA blijven.

Voetbalfeest

Supportersvereniging De Feijenoorder waarschuwt ervoor geen spullen mee te nemen die de UEFA als politieke uiting kan opvatten. Drie jaar geleden kreeg het Schotse Celtic een boete van bijna 10.000 euro omdat tientallen supporters met Palestijnse vlaggen zwaaiden. ‘Laten we de UEFA geen aanleiding geven om de club en daarmee de supporters te bestraffen’, schrijf De Feijenoorder op haar site.

,,Twee weken terug werd het, zoals trainer Jaap Stam na afloop aangaf, dankzij de steun van de supporters een fantastisch voetbalfeest’’, zegt een woordvoerder van Feyenoord. ,,Uit de signalen die wij uit supporterskringen krijgen, blijkt dat iedereen er donderdag weer een feest van wil maken.’’ 

Quote

Uit de signalen die wij uit supporters­krin­gen krijgen, blijkt dat iedereen er donderdag weer een feest van wil maken.

Woordvoerder Feyenoord


Bij de return in Israël, volgende week donderdag, zijn naar verwachting tussen de 150 en 200 Feyenoordfans aanwezig. De club heeft recht op 1650 kaarten, maar omdat de reis duur is, blijft het uitvak grotendeels leeg. Vermoedelijk houden veel supporters hun geld liever op zak, zodat ze een potje hebben als Feyenoord de groepsfase bereikt. Hapoel Beer Sheva neemt ongeveer 250 fans mee naar Rotterdam.

De Israëliërs, vorig seizoen derde in eigen land, hebben er al drie voorrondes op zitten. Eerder werden clubs uit Albanië, Kazachstan en Zweden verslagen.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

 1. ‘Het Stadhuisplein is een bak teringherrie, maar wel ónze bak teringherrie’
  PREMIUM
  column

  ‘Het Stadhuis­plein is een bak teringher­rie, maar wel ónze bak teringher­rie’

  Het is nooit wat voor mij geweest, dat hele Stadhuisplein niet. Ik ben er in mijn leven misschien drie keer geweest. En dat leverde best een aantal unieke ervaringen op. Want ik was nog nooit eerder zomaar in mijn kont geknepen. Ik hoorde ook voor het eerst een aantal gasten op een terras liefdevol: 'hoerrr' roepen. En dan niet eens alleen naar mij, maar naar elke jongedame die langskwam.
 2. Van Europa's grootste dragshow tot Eurovisie Promenade: Rotterdam loopt warm voor songfestival en bruist met feestplannen
  PREMIUM

  Van Europa's grootste dragshow tot Eurovisie Promenade: Rotterdam loopt warm voor songfesti­val en bruist met feestplan­nen

  Rotterdam loopt warm voor het Eurovisie Songfestival. Na een oproep op AD.nl blijkt de stad te bruisen van de ideetjes om dit wereldwijd vermaarde liedjesfestijn verder op te vrolijken met eigen feestjes en talentenjachten. Want héél Rotterdam moet van dit mega-evenement kunnen meegenieten, zo is de nadrukkelijke wens van de organisatie. In de ban van het songfestival: een greep uit het rijke aanbod.