Volledig scherm
15.000 bezoekers gingen vandaag uit hun dak in het Kralingse Bos. © Frank de Roo

Festival A Day at the Park blij met verhuizing van Amsterdam naar Rotterdam

Organisatoren van A Day at the Park zijn blij met de verhuizing van het dancefestival van Amsterdam naar Rotterdam. Vandaag kwamen 15.000 bezoekers af op het feest in het Kralingse Bos. 

Vorig jaar besloot de organisatie het Amsterdamse Bos als festivallocatie te verruilen voor het Rotterdamse Kralingse Bos. ,,Met die keuze zijn we ongelofelijk blij", zegt festivalwoordvoerder David Wagemaker. De kaartjes raakten gedurende de dag helemaal uitverkocht. Mede dankzij het zonnetje was de sfeer volgens Wagemaker erg goed. ,,Om half negen 's avonds stond ik nog in mijn t-shirtje.” 

En voor liefhebbers van het festival heeft Wagemaker goed nieuws: ,,Het is 100 procent zeker dat we volgend jaar terugkomen in Rotterdam.” Vermoedelijk wordt het festival dan weer in september gehouden. 

Quote

Het is 100 procent zeker dat we volgend jaar terugkomen in Rotterdam

David Wagemaker

Wennen

De nieuwe locatie was wel even wennen, bekent Wagemaker. ,,Het was veel werk omdat we wilden samenwerken met lokale partijen", zegt hij. Daarom waren er op het festival allemaal ‘jongens die iets leuks doen in de stad’ te vinden. Hij doelt op onder meer bierbrouwer Kaapse Brouwers, patatbakker BRAM's, restaurant HUGH en burgertent Ter Marsch & Co. Qua muziek waren de bekende techno- en housedj’s als Chris Liebing, De Sluwe Vos, Green Velvet en Todd Terry te vinden op het terrein. 

Het festival werd de afgelopen jaren gehouden in het Amsterdamse Bos. Na de jubileumeditie in 2017 maakte de organisatie bekend dat het festival zou ophouden te bestaan. De verhuizing naar Rotterdam was daarom extra opvallend.

DCMR Milieudienst Rijnmond had rond 22.30 uur zestien klachten van buurtbewoners ontvangen over overlast door muziek van het festival. Inspecteurs van de dienst hebben geen overschrijdingen van de geluidsnormen gemeten.

  1. ‘Mr. Songfestival weet niets van Rotterdam en ik pleurde bijkans van m'n poef’
    PREMIUM
    Column

    ‘Mr. Songfesti­val weet niets van Rotterdam en ik pleurde bijkans van m'n poef’

    Weet u, ik dacht: kat in 't bakkie. Ik ben zo chauvinistisch als de tering, dus wat Roffa betreft is het bij mij alle dagen feest. Het is Rotterdam voor, Rotterdam na en - dat vooral - Rotterdam boven. Dus ach, was mijn stellige overtuiging, tijdens het Eurovisie Songfestival zal de stad bársten van de feestbeestende fuifnummers, uit alle krochten van Europa, die zich lallend laven aan al het fraais dat Rotjeknor heeft te bieden. Appeltje eitje!