Shirin Musa van Femmes fot Freedom.
Volledig scherm
Shirin Musa van Femmes fot Freedom. © Jan de Groen

Femmes for Freedom doet aangifte tegen Nida voor betalen boerkaboetes

Vrouwenrechtenorganisatie Femmes for Freedom (FfF) heeft bij het Openbaar Ministerie in Den Haag aangifte gedaan tegen verschillende islamitische organisaties, waaronder de politieke partij Nida.  Door hun optreden rond de invoering van het gedeeltelijk verbod op de nikab zouden zij zich schuldig hebben gemaakt aan opruiing, vindt aangeefster Shirin Musa.

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Capelle en Krimpen hand in hand bij aanpak ‘Algera-flessenhals’: tunnel bij Capelseplein plus fietsbrug
  PREMIUM

  Capelle en Krimpen hand in hand bij aanpak ‘Algera-flessen­hals’: tunnel bij Capels­eplein plus fietsbrug

  Ook Capelle aan den IJssel wil maatregelen nemen om de doorstroming van het verkeer op de Algeracorridor te verbeteren. In het kielzog van de komst van een nieuwe brug in Rotterdam, kiest de IJsselgemeente voor aanpassingen van het Capelseplein, het beter benutten van de Algeraweg en een nieuwe fietsbrug naar Krimpen. Capelle en Krimpen aan den IJssel zitten met deze ingrepen op één lijn.